Μικρά κέικ μήλου

Ψήνετε για 20-25 λεπτά

Συστατικά

  • 1 3/4 φλ. αλεύρι,
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • 100 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ( ½ περίπου πακέτο),
  • 2 αβγά,
  • ½ κουταλάκι κανέλα,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 1 μεγάλο μήλο (κόκκινο ή πράσινο),
  • 7 κουταλιές γάλα,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 12-15 χάρτινες φόρμες για μικρά κέικ.

Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε τις φορμίτσες και τις βάζετε για λίγο στο ψυγείο για να πήξει μέσα το βούτυρο.

  • Δουλεύετε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτετε ένα- ένα τα αβγά, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ύστερα κουταλιά-κουταλιά το γάλα.
  • Ξεφλουδίζετε το μήλο και το περνάτε από μέτριο τρίφτη.

Το αναμιγνύετε με τη ζύμη και μοιράζετε το μίγμα στις φορμίτσες, γεμίζοντάς τις μέχρι τα 3/4.

Ψήνετε τα μικρά κέικ για 20-25 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο με ένα ξύλινο σουβλάκι που θα μπήξετε στο κέντρο τους: πρέπει να είναι στεγνό. Τα μισοκρυώνετε πριν τα ξεφορμάρετε.

ΣΧΟΛΙΑ