Μεταβατική σαλάτα από καλοκαίρι σε φθινόπωρο

Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε αμέσως

Υλικά

  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 20 φέτες αγγούρι κομμένο στη μέση
  • ½ πιπεριά πράσινη, κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φινόκιο, σε φετούλες
  • 10 ραπανάκια, σε φετούλες
  • 1 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 5 φύλλα μαρουλιού
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 iceberg

Για το dressing

  • ½ φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνετε το λάχανο, το καρότο, τα φύλλα του μαρουλιού ψιλοκομμένα, την κόκκινη λόλα και το iceberg, πάντα ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε από πάνω τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά και βάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα.

Ρίχνετε τις φετούλες του αγγουριού, τα ντοματίνια, την πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο, την πιπεριά Φλωρίνης, το φινόκιο και τα ραπανάκια.

Ετοιμάζετε το dressing: Χτυπάτε στο μπλέντερ το λεμόνι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το ξίδι. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές προσθέτετε και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΟΛΙΑ