Μίνι πεϊνιρλί με ντοματίνια, κατσικίσια φέτα, ρίγανη και σχινόπρασο

Εξαιρετικά γευστικά και εύκολα μεζεδάκια

Υλικά (για 15-20 πεϊνιρλί)

  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
  • 200 γρ. κατσικίσια φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 έτοιμα φύλλα κουρού
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  • Αφήνουμε για περίπου 2 ώρες τα κομμένα ντοματίνια, ελαφρώς αλατισμένα σε ένα σουρωτήρι, για να αφυδατωθούν.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί, τη ρίγανη, το σχινόπρασο, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10 εκ.
  • Αν η ζύμη είναι λεπτή βάζουμε 2 δίσκους τον ένα πάνω στον άλλο.

Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου λίγη από τη γέμιση και αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό.

Πιάνουμε κάθε δίσκο και με τα δύο χέρια και ενώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα βαρκούλας (θα είναι ανοιχτά στο κέντρο).

  • Δεν τα κλείνουμε σφιχτά γιατί κατά το ψήσιμο η γέμιση θα βγει από έξω.
  • Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τα πεϊνιρλί, αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

ΣΧΟΛΙΑ