Λαχανοσαλάτα με ξινόμηλα

Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια λάχανο άσπρο, τριμμένο
  • 1 λάχανο κόκκινο μικρό, τριμμένο
  • 1-2 ξινόμηλα, σε πολύ λεπτές φέτες (με τις φλούδες)
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2-3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους, καβουρδισμένους ή ωμούς
  • 2-3 κουτ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Διαδικασία

Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού τις φέτες του μήλου για να μη μαυρίσουν και τρίβετε τα λάχανα με αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για να μαραθούν.

Ανακατεύετε σε σαλατιέρα το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, με τα ξινόμηλα και τις σταφίδες.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα. Τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πριν σερβίρετε, ανακατεύετε στη σαλάτα και τις σταφίδες, τους κολοκυθόσπορους και τα καρύδια.

ΣΧΟΛΙΑ