Κότσι στη γάστρα με μέλι και μυρωδικά

Λιώνει στο στόμα

Υλικά συνταγής

– Χοιρινό – 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους
– Πατάτες – 2 κιλά baby
– Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο
– Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι
– Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
– Ελαιόλαδο – 120 ml
– Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη
– Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας
– Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας
– Δάφνη – 3 φύλλα
– Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
– Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
– Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
– Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα
– Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια
– Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο
– Ρίγανη – τριμμένη
– Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο

Εκτέλεση συνταγής

– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι.
– Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.
– Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
– Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
– Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα.
– Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο.
– Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
– Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.

ΣΧΟΛΙΑ