Κρουασανάκια σπιτικά με μαρμελάδα φράουλα

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση

300γρ μαρμελάδα φράουλα
Για τη διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

Με γέμιση μερέντα

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
½ φλιτζάνι φουντοκόψιχα  σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα  και την ενώνουμε την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα πάνω κρουασανάκια, απλώς αλλάζουμε τη γέμιση.

ΣΧΟΛΙΑ