Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν

Ψήνουμε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς

Υλικά για 4 άτομα

  • 3 κρεμμύδια
  • 1 πράσο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός κοτόπουλο
  • 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
  • 50 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.

  • Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε τη σούπα στην αντίσταση του φούρνου στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί.

ΣΧΟΛΙΑ