Κονφί αποξηραμένων φρούτων με κρασί και μπαχάρια

Είναι τέλειο πάνω σε ψωμί, πάστα φλώρα, γλυκές φλογέρες

Υλικά

  • 200γρ. ξερά ελληνικά σύκα, σε κυβάκια
  • 50γρ. σταφίδα κορινθιακή
  • 400ml κόκκινο κρασί ξηρό (ή 300ml ξηρό + 100ml γλυκό)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 μικρό πορτοκάλι ακέρωτο, πλυμένο, σε ροδέλες
  • 1 λοβό βανίλιας χαραγμένο στη μέση
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 γαρίφαλα
  • 5-6 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 πρέζα από ανθό αλατιού
  • 3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο, χοντροκοπανισμένα

Διαδικασία

Το προηγούμενο βράδυ διαλύεται το μέλι στο κόκκινο κρασί σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε μέσα όλα τα μπαχάρια, το πιπέρι, το αλάτι, τα σύκα και τις σταφίδες.

Τα αφήνετε για μια νύχτα να ενυδατωθούν. Την άλλη μέρα προσθέτετε τις ροδέλες πορτοκαλιού στο μίγμα και βάζετε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να σιροπιάσει.

Aποσύρετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνετε αεροστεγώς και τα αναποδογυρίζετε.

Την επόμενη μέρα τα γυρίζετε και τα φυλάτε σε δροσερό ντουλάπι. Από τη στιγμή όμως που θα ανοίξετε το βαζάκι το διατηρείτε στο ψυγείο.

ΣΧΟΛΙΑ