Κολοκυθοκεφτέδες

Ένα πιάτο έτοιμο σε λίγα λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα
  • 2 αυγά
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας, τα ξεπλένουμε με λίγο νερό και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.

Μόλις μαλακώσουν αρκετά, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, για να κρυώσουν και να στραγγίξουν.

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  • Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε τα κολοκυθάκια μας, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, το τυρί, τη γαλέτα και τα αυγά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη με την οποία θα «πλάσουμε» τους κολοκυθοκεφτέδες.

Πλάθουμε λοιπόν τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος έτσι ώστε να μπορούν να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.

Τέλος, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, ανάλογα το πόσο καλοψημένους τους επιθυμούμε.

Μόλις γίνουν τους βγάζουμε τους από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα, πάνω σε χαρτί κουζίνας.

ΣΧΟΛΙΑ