Κοκκινιστό κατσικάκι φούρνου

Με χυλοπίτες ή μακαρόνια

Υλικά

  • 2½-3 κιλά κατσικάκι σε μερίδες (με το κόκαλο)
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2½ φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά ή χυλοπίτες
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το κρέας. Το πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο -αν βάλετε- το αλείφετε με τη μουστάρδα και το τοποθετείτε σε πήλινη γάστρα. Προσθέτετε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.

Σκεπάζετε τη γάστρα και βάζετε το φαγητό στο φούρνο να ψηθεί για μισή ώρα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμα.

Προσθέτετε 2-2½ ποτήρια ζεστό νερό.Θα έχει βγάλει και δικά του ζουμάκια το φαγητό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει στο φούρνο, το δοκιμάζετε στο αλάτι, προσθέτετε τα ζυμαρικά, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα.

Αφήνετε τα ζυμαρικά να βράσουν για 15-20 λεπτά ακόμα (ξεσκέπαστα) μέχρι να γίνουν και να απορροφήσουν τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο με το κεφαλοτύρι.

ΣΧΟΛΙΑ