
Υλικά
Για τη ζύμη
- 375γρ. Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
- 220γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια
- 6γρ. αλάτι
- 80γρ. νερό παγωμένο
Για τη γέμιση
- 250γρ. τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε λεπτές φέτες
- 1 κολοκύθι μέτριο σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Κάνετε τη ζύμη μπάλα, τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ τυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε μέσα στην τάρτα, τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Αδειάζετε το μίγμα που ετοιμάσατε μέσα στην τάρτα, τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.