Κέικ λεμόνι

Ιδανική συντροφιά του πρωινού μας ροφήματος

Υλικά

  • 255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 αβγά
  • 75γρ. βούτυρο 82%
  • 110ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 3 1/2γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
  • ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα άλλο δοχείο βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός ή σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και αλευρώσει ή καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

ΣΧΟΛΙΑ