Κέικ λεμόνι χωρίς μίξερ

Ζουμερό και αρωματικό

Υλικά

  • 255γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 αβγά
  • 75γρ. βούτυρο 82%
  • 110γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 3½γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι (στη μύτη ενός κουτ. γλυκού)
  • ξύσμα από 1½λεμόνι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και τα αβγά και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά μέχρι τα υλικά σας να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε και το αλάτι. Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ίσα ίσα να μαλακώσει και το προσθέτετε στο μίγμα σας. Ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ελαφρά μια φορμίτσα και την αλευρώνετε. Αν η φόρμα είναι αντικολλητική δεν χρειάζεται βουτύρωμα. Μπορείτε επίσης να την καλύψετε και με χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε σε πιατέλα.

ΣΧΟΛΙΑ