Εύκολη χρωματιστή πολυσαλάτα

Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά σύμφωνα με την προτίμησή μας

Υλικά

  • 1 μικρό μαρούλι καθαρισμένο και καλά πλυμένο
  • φύλλα από γαλλική σαλάτα ή ότι άλλα πράσινα λαχανικά έχουμε καλά πλυμένα
    στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο κομμένο σε μικρές μπουκιές ή ζαμπόν ή φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή κ.α.
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κόκκινο μήλο καλά πλυμένο
  • χυμό από ένα λεμόνι (για το μήλο)
  • 1 αγγούρι ή ένα τρυφερό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • τρυφερά μπουκέτα μπρόκολο
  • καρότο σε λεπτές λωρίδες
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού σταφίδες ή κράνμπερυ
  • 1 πολύ μικρό κομμάτι τζίντζερ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
  • λίγους ηλιόσπορους
  • μερικές ρόγες σταφύλι
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο ή απλό ξίδι ή μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι.

Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μικρούς κύβους από τυριά και κρουτόν ή παξιμάδια σπασμένα με το χέρι για να την κάνουμε πιο χορταστική.

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μαρούλι και τη γαλλική σαλάτα ή όποιο άλλο φυλλώδες πράσινο λαχανικό έχουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια (με τη φλούδα), αφού τα έχουμε περιλούσει με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Ρίχνουμε στη σαλατιέρα και τα υπόλοιπα υλικά.

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ: Σε ένα βαζάκι ή σέϊκερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και ανακινούμε πάρα πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά, απαλά. Η πολυσαλάτα μας είναι έτοιμη!

ΣΧΟΛΙΑ