Εύκολη τούρτα σοκολάτα με αμύγδαλα

Μπορείτε να προσθέσετε και αλκοόλ

Υλικά

  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 5 αυγά, χωρισμένα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αμύγδαλα, αλεσμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • 1 φλ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα (για γαρνίρισμα)

Για την επικάλυψη

  •  125 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • Μισό φλ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε ταψάκι ή φόρμα 22 εκατοστών, βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο, αφήνοντας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στην συνέχεια, χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη 6 με 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.

Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε το μείγμα, διπλώνοντας το απαλά με σπάτουλα.

  • Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε 40 με 45 λεπτά.
  • Το αφήνουμε 15 λεπτά και μετά το βγάζουμε σε πιατέλα.

Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την επικάλυψη λιώνοντας σε χαμηλή φωτιά την σοκολάτα με την κρέμα.

Τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

ΣΧΟΛΙΑ