Εύκολες πίτες στο τηγάνι με κοτόπουλο

Ψήνετε από τη μια μεριά όσο τραγανή θέλετε την πίτα και γυρίζετε και από την άλλη πλευρά

Υλικά

  • 8 μέτριες αραβικές πίτες ή τορτίγιες ή πίτες για σουβλάκι ή κατεψυγμένες κρέπες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2-3 φλιτζάνια κοτόπουλο ή γαλοπούλα που περίσσεψαν, μαδημένα
  •  1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές, σε μπαστουνάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και το κόλιανδρο και τα φέρνετε δυο βόλτες. Ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Μαγειρεύετε με καπάκι για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο και το λάιμ, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγάνι στο μέγεθος της πίτας που επιλέξατε. Βάζετε μια πίτα στον πάτο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και πάνω της μοιράζετε το μίγμα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε με μία πίτα επιπλέον. Ψήνετε από τη μια μεριά όσο τραγανή θέλετε την πίτα και γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά της σος και σερβίρετε από μια κουταλιά πάνω σε κάθε πίτα, αφού την κόψετε στα τέσσερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ