Γρήγορη και νόστιμη σπανακόπιτα

Γιαούρτι, για το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κιλά σπανάκι, καθαρισμένο
  • 5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γιαούρτι, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, το σκόρδο και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για ακόμα 1 – 2 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστεί το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τα πλάγια του φύλλου αφήνοντας 3 εκ. κενό από κάθε πλευρά (σα να σχηματίζουμε παράθυρο) και με ένα πιρούνι τρυπάμε το εσωτερικό του φύλλου για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

  • Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα με το σπανάκι και πασπαλίζουμε με φέτα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πλευρές του φύλλου και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις ετοιμαστεί η πίτα μας, τη βγάζουμε από το φούρνο την κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με γιαούρτι.

ΣΧΟΛΙΑ