Αυγά με σάλτσα ντομάτας

Δεν χρειάζεται προετοιμασία

Υλικά

  • ένα μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • ένα ποτήρι πολτό ντομάτας
  • μια πιπεριά χοντροκομμένη
  • 6 αυγά
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κγ ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε λαδάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  • Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά.

Προσθέτουμε την σαλτσούλα μας το αλατοπίπερο και την ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γλυκάνει η σάλτσα και να φύγουν τα υγρά.

Κάνουμε λακουβίτσες στην σάλτσα μας και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.

  • Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό από ότι την είχαμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
  • Μετά από μερικά λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σαλτσούλα πάνω από τα αυγά μας μέχρι να δέσει ο κρόκος.

ΣΧΟΛΙΑ