Από τον Αστακό σεφ στην Τζέσικα Πάρκερ

Ο Γιάννης Τόμπας θα της μαγειρεύει τρεις φορές την εβδομάδα

Η αγάπη της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για την Ελλάδα είναι γνωστή. Πριν από δύο χρόνια, απαντώντας στις 73 ερωτήσεις της Vogue σχετικά με το ποια είναι η αγαπημένη της χώρα, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Η Ελλάδα».

Σε άλλη συνέντευξή της έχει εξομολογηθεί την επιθυμία της να αποκτήσει ένα σπίτι στην Ελλάδα: «Θέλω ένα σπίτι στην Ελλάδα, όλοι θα ‘πρεπε να έχουν ένα σπίτι στην Ελλάδα».

Και επειδή εκτός από την Ελλάδα ως χώρα λατρεύει και την κουζίνα της, η διάσημη ηθοποιός επέλεξε να προσλάβει Ελληνα σεφ για δείπνο που παρέθεσε στο σπίτι της.

Έτσι, η χολιγουντιανή ηθοποιός απευθύνθηκε στον Έλληνα σεφΓιάννη Τόμπα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Γεννημένος στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο πιτσιρικάς σεφ δεν άργησε να δώσει το δικό του ηχηρό στίγμα στην ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας της κλασικές μεσογειακές γεύσεις με μια σύγχρονη παρουσίαση.

Τοποθετημένο σε μια αμιγώς ελληνική γειτονιά το εστιατόριο «Θυμάρι» αποτελεί σήμερα ένα μοναδικό σημείο αναφοράς, με ένα ποικίλο μενού, διακριτική διακόσμηση, και μια προσεκτικά επεξεργασμένη λίστα κρασιών.

Ο Γιάννης Τόμπας, που έμαθε πάμπολλες συνταγές κοντά στη Μαρία Λόη, την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική, έχει αποσπάσει δεκάδες κολακευτικά σχόλια για τα πιάτα του που φέρουν τη δική του σφραγίδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές του πίτες και τον τρόπο που φτιάχνει το αρνί.

Ο 29χρονος σεφ έχει εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια του Μανχάταν, ενώ έχει μαγειρέψει στις κουζίνες πολλών αστέρων του Χόλιγουντ.

«Πριν από περίπου έναν μήνα η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ μου έστειλε email, λέγοντας ότι είχε ακούσει τα καλύτερα για μένα και ότι οι δημιουργίες μου είναι καθαρά ελληνικές! Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο άρχισε να μου εκθειάζει την Ελλάδα, το φαγητό, τους ανθρώπους! Η ίδια μιλάει λίγα ελληνικά. Είναι πολύ απλή και ακομπλεξάριστη. Με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος να με «προσλάβει» και βέβαια είπα «ναι»!» εξήγησε σε καθημερινή εφημερίδα ο Γιάννης Τόμπας και συμπλήρωσε: «Θα πηγαίνω τρεις φορές την εβδομάδα να της μαγειρεύω, καθώς και κάποιες μέρες έξτρα όταν έχει καλεσμένους».

Το μενού του δείπνου που ετοίμασε ο Γιάννης για την διάσημη ηθοποιό και τους καλεσμένους της ήταν βλήτα βραστά με λεμόνι και ελαιόλαδο, φάβα, σπανακόπιτα, πατάτες λεμονάτες, αρνίσια παϊδάκια, κεφτεδάκια, λαχανοντολμάδες και ντολμαδάκια γιαλαντζί, ενώ η Sarah Jessica απαίτησε να υπάρχει άφθονη ελληνική σαλάτα.

Για γλυκό, οικοδέσποινα και καλεσμένοι απόλαυσαν μπακλαβά και ραβανί.

Μιλώντας στο peoplegreece ο Γιάννης Τόμπας είπε:

«Στο τηλέφωνο η Sarah Jessica μου είπε ξεκάθαρα ότι της αρέσει το ελληνικό φαγητό της ταβέρνας, το απλό, αυτό που τρώνε οι Έλληνες στην καθημερινότητά τους και όχι τα fancy», συνεχίζει ο Γιάννης και αποκαλύπτει πως η ηθοποιός παρακολουθεί συχνά τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και μιλάει λίγα ελληνικά!

Όσο για το πώς είναι να δουλεύεις για την μεγάλη star;
«Είναι πολύ καλός άνθρωπος, πολύ απλός και τελείως ακομπλεξάριστη. Η συνεργασία μας είναι άψογη!  Εξίσου πολύ καλός είναι και ο άντρας της, ο ηθοποιός Matthew Broderick. Είναι μία από τις καλύτερες οικογένειες που έχω δουλέψει!», απαντά ο ταλαντούχος σεφ.

 

ΣΧΟΛΙΑ