Αμπελοφάσουλα «μακαρονάδα»

Σερβιρισμένα με σάλτσα ντομάτας και τριμμένο τυρί

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα (λιβιά)
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα τριμμένη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα από τα κοτσανάκια τους τραβώντας τα κατά μήκος για να αφαιρέσετε μαζί και τις κλωστές τους. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό προσέχοντας μη σας λιώσουν και τα στραγγίζετε.

Στο μεταξύ φτιάχνετε και τη σάλτσα ντομάτας: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι για 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και το μπαχάρι. Βράζετε μέχρι να δέσει, για 20 λεπτά περίπου.

Τα μεταφέρετε σε πιατέλα, βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι να κάψει στη φωτιά και τα περιχύνετε. Προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το τυρί και σερβίρετε.

ΣΧΟΛΙΑ