Στην Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος (VIDEO)

Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο

13-14Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης (13.11.2019), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της συνάντησης του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του, Εμινέ, και την ακολουθία τους, θα γίνουν δεκτοί στον Λευκό Οίκο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και την Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 19.00 ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσει 20λεπτη συνάντηση των δύο προέδρων, παρουσία και των συζύγων τους και στις 12:30 θα αρχίσουν οι διμερείς συνομιλίες. Στη 1 το μεσημέρι υπάρχει διευρυμένο γεύμα εργασίας με συμμετοχή και των συνεργατών τους και στις 3:10 οι δύο πρόεδροι θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη στο Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου.

Λίγο μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο, ο Ερντογάν εμφανίστηκε στο παράθυρο του δωματίου του και χαιρέτησε τους… λιγοστούς οπαδούς του, που βρίσκονταν με σημαίες της Τουρκίας, στο απέναντι πεζοδρόμιο, και κρατούσαν πανό που έγραφαν “αγαπάμε τον πρόεδρο Ερντογάν” και “σταματήστε την τρομοκρατία του ΡΚΚ”.

Φυσικά, όπως και στις προηγούμενες επισκέψεις του Ερντογάν στις ΗΠΑ, υπάρχουν και οι διαδηλωτές που αντιδρούν έντονα στην επίσκεψή του και φρόντισαν να το δείξουν από την πρώτη στιγμή.
Στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίστηκε με προτζέκτορα η φωτογραφία του με το μήνυμα: “Ο Ερντογάν κοιμάται εδώ, 864 μωρά κοιμούνται στις φυλακές του“, ενώ τοιχοκόλλησαν και το εξής: “Ο μεγαλύτερος διώκτης των δημοσιογράφων κοιμάται εδώ“.

84 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο που διαμένει ο Ερντογάν, είναι δρακόντεια. Πέρα από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν τοποθετηθεί και φορτηγά, κατά μήκος του ξενοδοχείου, ώστε να μην μπορεί κανείς να παρκάρει ή να σταματήσει εκεί, έστω και για λίγα λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ