Σταύρος Ζαλμάς: “Είχα καρκίνο στο στόμα και φυματίωση” – Η δουλειά που τον αρρώστησε

Συγκλονιστική είναι η περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του ο Σταύρος Ζαλμάς πριν γίνει ηθοποιός. Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Η Ζωή Είναι Στιγμές” μίλησε για όσα τον οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξει επάγγελμα, αφήνοντας την τράπεζα στην οποία εργαζόταν δέκα ολόκληρα χρόνια, με στόχο να σπουδάσει υποκριτική.

Όπως αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός, δεν του άρεσε καθόλου η δουλειά στην τράπεζα, εξηγώντας ότι η πίεση και η στενοχώρια που ένιωθε εκδηλώθηκαν στο σώμα του, καθώς αρρώστησε και μάλιστα βαριά αφού είχε καρκίνο στο στόμα ενώ προσβλήθηκε και από φυματίωση.

 “Δεν είναι μοναχά ότι “πνιγόμουν” σε αυτό το περιβάλλον το εργασιακό και ό,τι αυτό συνεπάγεται και σε νοοτροπίες. Από την άλλη είχα μέσα μου αυτή τη φλόγα της υποκριτικής που με… έκαιγε. Κουβαλούσα πάρα πολύ δύσκολα τον Ζαλμά μέσα μου. Το πρώτο σύμπτωμα ήταν απώλεια της λίμπιντο. Το δεύτερο σύμπτωμα ήταν βλεφαρόπτωση, πτώση των μαλλιών, αδυναμία να ξυπνήσω το πρωί και κανόνια να βαράνε. Εν συνεχεία καρκίνος στο στόμα και φυματίωση” είπε χαρακτηριστικά.

“Όλα αυτά προς το τέλος της θητείας μου, λίγο πριν παραιτηθώ. Για τη φυματίωση φυσικά έκανα θεραπεία, αλλά τα υπόλοιπα όλα, έξι μήνες μετά την παραίτησή μου δεν είχαν αφήσει κανένα ίχνος. Ήταν σαν να μην τα είχα“, πρόσθεσε ο Σταύρος Ζαλμάς.

ΣΧΟΛΙΑ