Πότε θα αποφασιστούν νέα μέτρα για τον κορονοϊό – 92 νέες κλίνες ΜΕΘ έως τον Οκτώβριο

Τα τέλη του Σεπτεμβρίου είναι η κρίσιμη στιγμή για την απόφαση ή μη επιβολής νέων μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αρκουμανέας πρόσθεσε: «Προφανέστατα αν δεν αποδώσουν θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία».
Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι
Μέτρα για περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών βρίσκονται στο τραπέζι, σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα ο οποιός τόνισε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμη στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown. «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ», σημείωσε.

Για την Αττική ανέφερε ότι συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων και εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις εξαιτίας του μεγάλου πληθυσμού και της μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, δεν ισχύει ότι τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται σε αλλοδαπούς.
Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ
Ο κ. Αρκουμανέας επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο Σωτηρία, που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Παράλληλα με την ενίσχυση του συστήματος, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους τα λεγόμενα rapid test ενώ έχουν αυξηθεί συνολικά τα διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό. Ο μέσος όρος των τεστ που διενεργούνταν τον Μάρτιο ήταν 600 και τώρα ο μέσος όρος είναι στα 12.000 με 13.000, ενώ έχουν φτάσει έως και τις 17.000 σε μία ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ