Πλημμέλημα γίνονται οι μολότοφ: «Εξοργισμένοι» οι ειδικοί φρουροί (video)

Εντονη αντίδραση από την αλλαγή που προτείνεται

Την έντονη αντίδραση των ειδικών φρουρών έχει προκαλέσει η αλλαγή που προτείνεται για την παρασκευή και ρίψη μολότοφ, μετατρέποντας τις ενέργειες αυτές σε πλημμέλημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του γενικού γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι άντρες της αστυνομίας είναι εξοργισμένοι αλλά και απογοητευμένοι από τις αλλαγές που προτείνονται.

«Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει διότι στην καθημερινότητα την ρίψη μολότοφ τις βιώνουν στο πετσί τους οι συνάδελφοί που βρίσκονται στα Εξάρχεια, στις διμοιρίες ή μετά από διαδηλώσεις όπου γίνονται επεισόδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 05:30» του OPEN TV, συμπληρώνοντας ότι κινδυνεύει η ζωή τους, «όταν πετάνε μια μολότοφ κάποιος συνάδελφος κινδυνεύει να καεί ζωντανός».

Όπως αναφέρει ο Στράτος Μαυροειδάκος, η μετατροπή σε πλημμέλημα της ρίψης μολότοφ «είναι σαν να κλείνουμε το μάτι σε κάποιους μπαχαλάκηδες και εκεί που ρίχνανε 15 άτομα μολότοφ, τώρα να ρίχνουν 150».

 

ΣΧΟΛΙΑ