Περίεργο φυσικό φαινόμενο εντυπωσιάζει και φοβίζει την Τουρκία (VIDEO)

Η γη υποχωρεί και δημιουργεί τεράστιες στρογγυλές καταβόθρες

Tαινίες καταστροφής,  σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open Tv Μαρία Ζαχαράκη, θυμίζει ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα εδώ και κάποιους μήνες στην Τουρκία.

Ξαφνικά η γη υποχωρεί και δημιουργεί τεράστιες στρογγυλές καταβόθρες σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας από τη Σμύρνη μέχρι το κεντρικό Ικόνιο, χωρίς να μπορούν οι επιστήμονες να το εξηγήσουν.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για υπόγεια ρεύματα κάτω από τα χωράφια όπου συνήθως εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο, στα οποία το νερό της βροχής βρίσκει διέξοδο. «Οι γεωλογικοί παράγοντες, όπως αστάθεια του εδάφους, και η ανεξέλεγκτη χρήση των υπογείων υδάτων συνιστούν κίνδυνο για ολόκληρη την Ανατολία και συνιστάται η εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με σχετικά ιδρύματα και πανεπιστήμια», συνιστούν οι γεωλόγοι.

Κάποιοι αγρότες πάντως ανησυχούν και θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο σημάδι του Θεού: «Φοβόμαστε, προσευχόμαστε, ο Θεός να βάλει το χέρι του», λένε και έχουν δίκιο να φοβούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς ξαφνικά μπορεί να ανοίξει η γη κάτω από τα πόδια τους και να πέσουν μέσα.

Οι καταβόθρες αυτές έχουν διάμετρο από ελάχιστα έως δεκάδες μέτρα και βάθος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 μέτρα, ενώ δημιουργούνται κυρίως σε χωράφια.

Οι ειδικοί γεωλόγοι ωστόσο προσπαθούν να βρουν την επιστημονική αιτία του φαινομένου και να δώσουν τη λύση.

Το 2017 είχαν καταγραφεί 299 τέτοιες καταβόθρες και σήμερα ξεπερνούν τις 325.

ΣΧΟΛΙΑ