Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στο φοιτητή κρατούμενο Β. Δημάκη

Παραμένει στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17.11′

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία συμπαράστασης στον κρατούμενο φοιτητή Βασ. Δημάκη, που διοργανώνουν στην Πάτρα φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου,

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16.15′

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, γίνεται το απόγευμα της Δευτέρας, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Ο αριστούχος απόφοιτος του Εσπερινού Γενικού Λυκείου της Πάτρας και φοιτητής πλέον στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, δήλωσε ότι από την Κυριακή και μετά προχωρά σε νέα απεργία πείνας και δίψας.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Όλα ξεκίνησαν από τις 17 Απριλίου όταν με προσωπική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, μεταφέρθηκε από τις Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών γιατί συμμετείχε ως εκπρόσωπος των κρατούμενων στις ειρηνικές κινητοποιήσεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών εν μέσω COVID-19.

  • Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε τότε από τις 21 Απριλίου απεργία πείνας και δίψας από τις 27 του ίδιου μήνα και έτσι μετά από τις αντιδράσεις των καθηγητών και των συμφοιτητών του, αλλά και με τη στήριξη ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης χιλιάδων πολιτών και δεκάδων φορέων, το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών έκανε δεκτό το αίτημα της επαναμεταγωγής του.

Οπότε και ο φοιτητής κρατούμενος έληξε την απεργία πείνας και δίψας. Όταν μετά από νέες πιέσεις και με καθυστέρηση, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε τη μεταγωγή του στις 8/5/2020, ο Βασίλης Δημάκης μετήχθη την επομένη πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού: αντί όμως να οδηγηθεί στο κελί του στην Δ’ Πτέρυγα, απομονώθηκε από τους συγκρατούμενούς του και οδηγήθηκε στην ειδική πτέρυγα των κρατούμενων για τρομοκρατία στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

  • Όμως σύμφωνα με την σελίδα που έχει φτιαχτεί στο facebook για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καμία από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Προστασίας δεν πραγματοποιήθηκε και ο Δημάκης παραμένει ακόμα και μετά τη λήξη της καραντίνας κλεισμένος στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή για τα μαθήματά του.

«Με όλες αυτές τις εκδικητικές ενέργειες, το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη, έναν κρατούμενο που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα αυτοσωφρονισμού. Ο Βασίλης Δημάκης με δήλωσή του στις 24/5/2020 ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε τροφή, νερό και επικοινωνία» καταλήγει το σχετικό κείμενο στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ