Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
8.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προμηθέας: Δύσκολη αποστολή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή (15.45) «Big Brother» στις δημόσιες δαπάνες – Ποιοι φορείς εντάσσονται Πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας Τετρακόσιες αφίξεις προσφύγων – μεταναστών σε 24 ώρες Αχαϊα: Στο «κόκκινο» ο ποταμός Πείρος – Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του νερού Θήβα: Οι γονείς έτρεχαν να σώσουν τα παιδιά τους ενώ οι σφαίρες σφύριζαν στον αέρα Βόλος: Φρικτό δυστύχημα – Νταλίκα παρέσυρε γυναίκα (VIDEO) Μάνη: Ελεύθερος ο παππούς της 12χρονης που φέρεται να ασέλγησε πάνω της Ετεοκλής: Εφερε ισχυρές βροχές και προβλήματα – Πού χρειάζονται αλυσίδες Πέτσας: Πετύχαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν Λάρισα: Σοκ με διαμελισμένο πτώμα που βρέθηκε στις γραμμές του τρένου Εκοψαν για δεύτερη ημέρα δέντρα στο δάσος της Φολόης – Αντίποινα φοβάται το Δασαρχείο (ΦΩΤΟ)

Μεγάλος αστεροειδής θα «ξύσει» τον ουρανό της Γης στις 25 Μαΐου

Ένας μεγάλος και αρκετά φωτεινός αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση σχετικά κοντινή από τη Γη στις 25 Μαΐου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα κάνει την πρώτη του εμφάνιση κοντά στον πλανήτη μας τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην παρουσία του, καθώς θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ερευνητές. Ο 1999 KW4 θα παρουσιάσει το φωτεινό μεγαλείο του στις 25 Μαΐου, καθώς στον ουρανό θα φαίνεται ως ένα εξαιρετικά φωτεινό αντικείμενο.

Όσο για την ασφάλεια, οι επιστήμονες καθησυχάζουν, καθώς θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών εκατ. μιλίων από τη Γη, ή -για να αποτιμήσουμε πιο σωστά την απόσταση- 13,5 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Στην ουσία, ο αστεροειδής δεν είναι… ένας, αλλά δύο, καθώς αποτελείται από ένα κεντρικό κομμάτι με έκταση 1,3 χιλιόμετρα και ένα μικρότερο κομμάτι που τον συνοδεύει.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη στρέψει προς το μέρος του τα τηλεσκόπιά τους, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία του, την προέλευσή του και τη σύνθεσή του.

Ο 1999 KW4 ανακαλύφθηκε στις 20 Μαΐου 1999 και φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου, πραγματοποιώντας έναν γύρο με ελλειπτική τροχιά κάθε 186 γήινες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ