Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
25.7 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 1.580 ανέργους με αμοιβή 3.000 ευρώ Τσιτσιπάς: Ανατροπή και πρόκριση στα προημιτελικά! 3.400 κλήσεις «έκοψε» η Τροχαία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Ποια επιδόματα θα πληρωθούν την επόμενη εβδομάδα (ημερομηνίες) Πάτρα: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος που πωλούσε κλεμμένα Ι.Χ Καταδικάστηκε ο «γκουρού» που μετέτρεπε τις οπαδούς του σε σκλάβες του Δημοσκόπηση Pulse: Στις οκτώ μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Βαμβακάρης: Το τελευταίο «αντίο» στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού (pics) Eπίτιμη διδάκτωρ της Σχολής Ευελπίδων η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Η «ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων:Πόσες είναι οι χρεωστικές και ποιος ο μέσος φόρος που πρέπει να πληρωθεί Τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο ΙΚΑ επειδή δεν είχε εκδοθεί το δικαιολογητικό που ζητούσε Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: «Δολοφόνε, πού έχεις το παιδί;» ρωτούσε η μάνα του

Μεγάλος αστεροειδής θα «ξύσει» τον ουρανό της Γης στις 25 Μαΐου

Ένας μεγάλος και αρκετά φωτεινός αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση σχετικά κοντινή από τη Γη στις 25 Μαΐου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα στον ουρανό, σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων.

Το συγκεκριμένο ουράνιο σώμα κάνει την πρώτη του εμφάνιση κοντά στον πλανήτη μας τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην παρουσία του, καθώς θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους ερευνητές. Ο 1999 KW4 θα παρουσιάσει το φωτεινό μεγαλείο του στις 25 Μαΐου, καθώς στον ουρανό θα φαίνεται ως ένα εξαιρετικά φωτεινό αντικείμενο.

Όσο για την ασφάλεια, οι επιστήμονες καθησυχάζουν, καθώς θα περάσει σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών εκατ. μιλίων από τη Γη, ή -για να αποτιμήσουμε πιο σωστά την απόσταση- 13,5 φορές την απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη.

Στην ουσία, ο αστεροειδής δεν είναι… ένας, αλλά δύο, καθώς αποτελείται από ένα κεντρικό κομμάτι με έκταση 1,3 χιλιόμετρα και ένα μικρότερο κομμάτι που τον συνοδεύει.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη στρέψει προς το μέρος του τα τηλεσκόπιά τους, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία του, την προέλευσή του και τη σύνθεσή του.

Ο 1999 KW4 ανακαλύφθηκε στις 20 Μαΐου 1999 και φαίνεται να είναι εγκλωβισμένος στο βαρυτικό πεδίο του Ήλιου, πραγματοποιώντας έναν γύρο με ελλειπτική τροχιά κάθε 186 γήινες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ