Κορονοϊός: Η πρώτη δίκη μέσω WhatsApp είναι γεγονός

Οι νέες εποχές που διανύει ο άνθρωπος εν μέσω κορονοϊού, απαιτεί και την εύρεση νέων και καινοτόμων λύσεων.

Ο νέος κορονοϊός μπορεί, μέχρι στιγμής, να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και θανατηφόρος, αλλά δεν παύει να αποτελεί και καταλύτης για την εύρεση νέων καινοτομιών.

Ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι, φοιτητές και φορείς ανακάλυπτουν καθημερινά τη διευκολύνση που προσφέρουν στη ζωή τους τα νέα μέσα τεχνολογίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παρόμοιου φαινομένου αποτελεί η περίπτωση ενός δικαστηρίου στη Ρωσία, το οποίο πραγματοποίησε δίκη μέσω της πλατφόρμας τηλεπικοινωνίας «WhatsApp».

«Ένας δικαστής στην πόλη Νεβιάνσκ στην περιφέρεια Σβέρντλόφσκ εξέτασε, μέσω βιντεοκλήσης στο WhatsApp, την υπόθεση ενός ντόπιου επιχειρηματία, που είχε αφήσει ανοικτό το μαγαζί του, εν μέσω των μέτρων περιορισμού», δήλωσε ο Pavel Chikov, επικεφαλής του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων Agora.

«Η ποινή που του επέβαλε το δικαστήριο ήταν η αναστολή λειτουργίας της καφετέριας για 45 μέρες», συμπλήρωσε.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το WhatsApp, σύμφωνα με έρευνα του Mediascope, αποτελεί την πιο πολύχρηστη εφαρμογή στη Ρωσία, ακολουθούμενο από το YouTube και το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μια δίκη μέσω βιντεοκλήσης στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί στις 26 Μαρτίου και η διαδικτυακή εξέτεση ενός άνδρα που είχε παραβιάσει τον νόμο περί συναθροίσεων και είχε τιμωρηθεί με επιβολή προστίμου, ύψους 10.000 ρωσικών ρουβλίων (περίπου 120 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει επιβάλλει από το Σάββατο περιορισμούς στη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, των καφετεριών και των εστιατορίων. Παράλληλα, έχει ανακοινώσει ότι από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου, θα λειτουργεί μόνο το ντελίβερι σε αλυσίδες τροφίμων.

ΣΧΟΛΙΑ