Κοινωνικός τουρισμός αιτήσεις: Οσα πρέπει να ξέρετε, πότε λήγει η προθεσμία

Μέχρι τις 23:59, το βράδυ της Πέμπτης, μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αιτήσεις για το ενισχυμένο και διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 350.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις. Ακόμη δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, μέχρι και την Τρίτη, 7 Ιουλίου, στις 23:59. Παράλληλα ένα ακόμα κίνητρο για τη συμμετοχή είναι ότι φέτος επιταχύνεται η διαδικασία που αφορά την αποπληρωμή των παροχών του προγράμματος.

Και αυτό διότι φέτος πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε τριάντα μέρες από τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σημειώνεται πως για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας.
Αύξηση της μέγιστης διάρκειας διανυκτερεύσεων
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία και προστίθεται ο Νομός Έβρου στο ειδικό πλαίσιο των 10 διανυκτερεύσεων και της μηδενικής ιδιωτικής συμμετοχής.

Από πότε μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διακοπές
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2020 έως τις 31 Ιουλίου 2021 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Ποια θα είναι η διάρκειά τους
Η διάρκειά τους θα είναι:

από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου ή
από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.
Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων
Η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους και η δήλωση συμμετοχής από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

ΣΧΟΛΙΑ