Κατακραυγή από τον πολιτικό κόσμο για το “Μακελειό”

Καταδίκη του χθεσινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό” έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του πολιτικού κόσμου που καταδικάζει απερίφραστα τα όσα λέει η εφημερίδα του Στέφανου Χίου.

Ήδη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το “Μακελείο” έχουν τοποθετηθεί με ορισμένη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταδικάζουν χωρίς περιστροφές και η ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ.

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις για το “Μακελείο” από τον Παύλο Πολάκη και τη Ρένα Δούρου, ενώ επικοινωνία υπήρξε ανάμεσα στην υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις και τα πολικά κόμματα

«Απέναντι στον φασιστικό οχετό του «Μακελειού» οφείλουν άμεσα να αντιδράσουν τόσο οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.«Καμία δημοκρατική δύναμη», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να επιλέξει τη σιωπή απέναντι στις νέες, απερίγραπτες χυδαιότητες που προσβάλλουν κάθε δημοκράτη πολίτη».

Αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε κάνει την αρχή χθες με οργισμένη ανακοίνωση κατά της εφημερίδας. «Το «Μακελειό» είναι σύμπτωμα του εκχυδαϊσμού της δημοσιογραφίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του το Σάββατο το βράδυ και σημειώνει ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το αίσχος».

«Όμως», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η τιμωρία από τη δικαιοσύνη δεν αρκεί. Απαιτείται η καταδίκη από σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο και τις πολιτικές δυνάμεις». «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να κυλιστεί στο βούρκο του «Μακελειού».», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“ΝΔ: Χυδαία δημοσιεύματα”

Την Κυριακή πηγές της ΝΔ αναφέραν σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό», τα εξής: «Χυδαία δημοσιεύματα, όπως αυτό του Μακελειού, είναι ανάξια πολιτικού σχολιασμού. Η Δικαιοσύνη θα όφειλε ήδη να έχει παρέμβει».

ΚΙΝΑΛ: Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής

«Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο, το απαράδεκτο δημοσίευμα της δήθεν εφημερίδας Μακελειό, για τις γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό».

«Καταδικάζουμε το πρωτοσέλιδο της ντροπής και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο. Η μηδενική ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή. Εκφράζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όποιον και αν αφορά. Η σιωπή είναι συνενοχή. Και εμείς δεν σιωπούμε…», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Επικοινωνία Χρυσοβελώνη με τον Άρειο Πάγο για το «Μακελείο”

Με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου επικοινώνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια του κρατικού τομέα για την Ισότητα Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Και αυτό προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της υφυπουργού «να συνομιλήσουν με θέμα τους κινδύνους που επισύρει για την ελληνική κοινωνία, η διακίνηση ακραίων και χυδαίων στερεοτύπων που αφορούν τις έμφυλες σχέσεις».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή έντυπο που σταθερά διαδίδει και προωθεί φασιστικές, αντικοινωνικές, ρατσιστικές και εν γένει εγκληματικές απόψεις. Η θέση της ΥΦ.ΕΣ. είναι ότι τα κόμματα, όλες οι γυναικείες, φεμινιστικές, πολιτιστικές οργανώσεις, οι άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, έχουν καθήκον να πάρουν θέση στο ζήτημα αναχρονιστικής, καταδικαστέας και επικίνδυνης νοοτροπίας που αναδύεται και όχι ασφαλώς έναντι του μιαρού δημοσιεύματος. Για το τελευταίο και τους “υπεύθυνους” του, μόνο ο νόμος και η δικαιοσύνη».

Για επαγγελματίες της χυδαιότητας μιλά η Ρένα Δούρου

«Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο ταιριάζει στους επαγγελματίες της χυδαιότητας, και τους καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος, δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σχετικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

«Οι επαγγελματίες της χυδαιότητας, οι καθ’ έξιν υβριστές του δημοκρατικού πολιτεύματος διεκδικούν με προκλητικά και χυδαία πρωτοσέλιδα, θέση στο δημόσιο διάλογο. Η μόνη θέση που τους ταιριάζει είναι εκείνη την οποία άλλωστε εκφράζουν πιστά. Το πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο. Ο εξοστρακισμός τους από τον δημόσιο βίο είναι υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Γιατί αφορά τη Δημοκρατία»« δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Πολάκης: Για πόσο θα αποθρασύνονται φασιστοειδή ερπετά τύπου Χιου

Οργισμένη ανάρτηση στο facebook και από τον Παύλο Πολάκη που κάνει λόγο για φασιστοειδή ερπετά. Δείτε την ανάρτηση! 

ΣΧΟΛΙΑ