Θύελλα αντιδράσεων στο Twitter για τις αυξήσεις-φωτιά στα διόδια

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους οδηγούς η ανακοίνωση των αυξήσεων-φωτιά που έρχονται στα διόδια της Αττικής Οδού, η τιμή των οποίων θα εκτοξευθεί από τα 2,80 στα 3,30 ευρώ έως την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση θα γίνει σε δύο δόσεις, την 1η Ιουλίου και την Πρωτοχρονιά.

Το κόστος διέλευσης για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3 ευρώ από την 1η Ιουλίου και στα 3,30 από την 1η Ιανουαρίου, ενώ για τα δίκυκλα η τιμή θα αυξηθεί από τα 1,40 ευρώ στα 1,50€ και στη συνέχεια στα 1,60 ευρώ.

Αυξήσεις περιμένουν και όσους χρησιμοποιούν τα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορία οχήματος να ανακοινώνονται στους χρήστες σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της εφαρμογής τους.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τιμή που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019 «είναι περίπου 20% χαμηλότερη από το όριο που προσδιορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αφού το Άνω Συμβατικό Όριο Διοδίων Τελών ανέρχεται σήμερα σε 3,77 ευρώ, ενώ εάν ληφθούν υπόψη και τα εκπτωτικά προγράμματα, η μέση τιμή θα είναι ακόμη χαμηλότερη από το Συμβατικό Όριο».

Επίσης, η εταιρεία προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις αναφέροντας ότι παρά την αύξηση του πληθωρισμού και τη σημαντική μείωση του αριθμού των διελεύσεων «αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές δυσκολίες που ενέσκηψαν στη χώρα, διατήρησε σταθερή την τιμή των διοδίων τα τελευταία 13 χρόνια».

Πάρτι στο Twitter

Φυσικό κι επόμενο ήταν η είδηση για τις αυξήσεις να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, οι οποίες εκφράστηκαν πού αλλού; Στο κατάλληλο για τέτοιες περιστάσεις Twitter.

Τα περισσότερα σχόλια των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης είναι ειρωνικά, και στρέφονται κατά της κυβέρνησης υπενθυμίζοντας τις τετριμμένες διακηρύξεις της περί «πλουτοκρατίας» και «αναδιανομής του πλούτου» σε αντιδιαστολή με την… πεζή πραγματικότητα.

foolssail@foolssail

Τελος στο ψαξιμο για 20λεπτα ρεστα στα , τελος στις καθυστερησεις.
Ηταν δικαιο κι εγινε πραξη!

See foolssail’s other Tweets

Thimios Voulgaris@ThimioV

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπά αλύπητα την πλουτοκρατία: Στα 3 ευρώ τα διόδια στην Ατική Οδό από 1η Ιουλίου.
ΡΟΟΟΥΥΥΥΦΑΑ ΧΑΧΟΛΕ.

See Thimios Voulgaris’s other Tweets

Great Χου@Great_Xou

Αν υπάρχει ελεύθερη διέλευση και στις 7 Ιουλίου .. μας βλέπω για 5 ευρο το 2021… ??

See Great Χου’s other Tweets

Global Greek World@GGWorld

Φταίνε οι επόμενοι λέει ο Υπουργός. Παλιά έφταιγαν οι προηγούμενοι.

Alexandros Charoulis@FragileAlex

Η Αττική Οδός επί 13 χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις, δεν αύξησε τα διόδια (τελευταία αύξηση τον Ιούλιο του 2010 από 2,70 σε 2,80 ευρώ). Τώρα, λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές και είκοσι μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές, αποφάσισε να τα αυξήσει… Τυχαίο; Δεν νομίζω!

See Global Greek World’s other Tweets

Petros Nikolaou@PetrosNikolaou1

Αυξάνονται τα διόδια της Αττικής οδού από 1η Ιουλίου. Λογικό. Αυξήθηκαν άλλωστε και τρομερά πολύ οι μισθοί τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να γίνει η περίφημη αναδιανομή του πλούτου προς τα πάνω και να δωθεί ένα τέλος στην ανέχεια των εργολάβων.

See Petros Nikolaou’s other Tweets

Thimios Voulgaris@ThimioV

Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπά αλύπητα την πλουτοκρατία: Στα 3 ευρώ τα διόδια στην Ατική Οδό από 1η Ιουλίου.
ΡΟΟΟΥΥΥΥΦΑΑ ΧΑΧΟΛΕ.

See Thimios Voulgaris’s other Tweets

ΣΧΟΛΙΑ