Η κίνηση Σημίτη στην πρόσκληση Γεννηματά για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Δεν πρόκειται να απαντήσει επισήμως για την αποδοχή ή όχι της πρόσκλησης

Με την παρουσία του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα απαντήσει ο Κώστας Σημίτης στην πρόσκληση της κυρίας Φώφης Γεννηματά, παρά τις ενστάσεις που διατηρεί ο πρώην πρωθυπουργός για ορισμένες επιλογές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Σημίτης – εις εκ των συνιδρυτών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει- δεν πρόκειται να απαντήσει επισήμως για την αποδοχή ή όχι της πρόσκλησης στο Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Γι’ αυτό και μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει στείλει απαντητική επιστολή στο κάλεσμα της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, η οποία και τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στη βουλή την περασμένη Τρίτη. Κατά την διάρκεια της συνάντησης λέγεται ότι έγινε αναλυτική συζήτηση η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε «δια ταύτα».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να γίνει πολιτική συζήτηση γύρω από την επιλογή του, δεν θέλει να παρερμηνευτεί ως προς τον συμβολισμό της ή όποια απόφασή του, και, κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ξεκαθαρίζει μέσω συνεργατών του αν τελικά παραστεί και απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο, που ξεκινά αύριο το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έμπειρα στελέχη χαρακτηρίζουν δύσκολη την θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την αιφνιδιαστική “αποπομπή” του Ε. Βενιζέλου κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, αλλά απέφυγε να τροφοδοτήσει με ένταση το εσωκομματικό σκηνικό. Άλλα στελέχη, που υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες της Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζουν το θετικό κλίμα στην συνάντηση Σημίτη-Γεννηματά την περασμένη Τρίτ και υπενθυμίζουν την ισχυρή στήριξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής προς τον Κ. Σημίτη κατά τις πρόσφατες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη επί ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ