Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018
15.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τους πρώτους τόμους του «Φακέλου της Κύπρου» θα παραδώσει, στις 24 Οκτωβρίου, σε Πρ. Παυλόπουλο και Αλ. Τσίπρα ο Ν. Βούτσης Καιρός: Στο μάτι του Ορέστη Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κυκλάδες και Κρήτη – Βροχές και καταιγίδες ΔΕΗ: Ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς – Πότε έρχονται οι αυξήσεις στο ρεύμα Στο «μάτι» του «Ορέστη» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες η Δυτική Ελλάδα «Μόρια bad, very bad»: Νέο ρεπορτάζ – γροθιά στο στομάχι από την Deutsche Welle Γεννηματά: Εγώ θα αποφασίσω για το Επικρατείας Στενός σύμβουλος Ερντογάν απαντά στο Ριάντ για τη νέα εκδοχή δολοφονίας του Κασόγκι: «Υποτιμούν την νοημοσύνη μας» Η «Βόρεια Μακεδονία» ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή, γράφει η Αυστριακή Der Standard Δεύτερη θεραπευτική κατασκήνωση «Elpida Youth Summer Camp» Bundesbank: Η γερμανική οικονομία μπορεί να ανακάμψει ύστερα από ένα αδύναμο Γ’ τρίμηνο Βραζιλία: Πώς χωρίζονται οι ψηφοφόροι – Ποιοι επιλέγουν Μπολσονάρου και ποιοι Χαντάντ Κραυγή αγωνίας φοιτητών του ΑΠΘ: Φοβόμαστε – Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι

Ζωγραφίζει παγετώνες που λιώνουν

Ζωγραφίζει παγετώνες που λιώνουν

Η Ζάρια Φόρμαν (Zaria Forman) καταγράφει την αλλαγή του κλίματος ζωγραφίζοντας με παστέλ. Ταξιδεύει σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη για να έχει εικόνα και έμπευση για τη δουλειά της, η οποία εκτίθεται διεθνώς.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις «Operation IceBridge» της NASA στην Ανταρκτική, τη Γροιλανδία και το τμήμα του Καναδά που είναι στον αρκτικό κύκλο. Τελευταία, για τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες, από το κατάστρωμα του National Geographic Explorer παρατήρησε από πολύ κοντά τα τεράστια τοιχώματα παγετώνων της Ανταρκτικής. Παγετώνων που συρρικώνονται με σταθερό ρυθμό ό,τι κι αν υποστηρίζει ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η εμπειρία αυτή της έδωσε τη δυνατότητα να ενσωματώσει πιο πολύ στα έργα της τα σχήματα της φύσης, προσφέροντάς της μια καινούργια καλλιτεχνική προοπτική.

«Πολλοί από μας κατανοούμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για μας. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα μπορεί να φαίνεται αφηρημένο, τα φυσικά τοπία που κινδυνεύουν να μοιάζουν απόμακρα» λέει η Ζάρια Φόρμαν. «Ελπίζω οι πίνακες μου, αποδίδοντας την πολύ δυνατή εμπειρία του να είσαι δίπλα σε ένα παγετώνα, να κάνουν το εύθραυστο της Ανταρκτικής να φαίνεται φρικιαστικό στα μάτια του θεατή» προσθέτει.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ