Ερντογάν: Εάν οι ΗΠΑ δεν τηρήσουν την συμφωνία θα συνεχίσουμε την επιχείρηση

Νέες απειλές από τον Τούρκο Πρόεδρο

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης έχει δύο κύριους στόχους. ο πρώτος,  είναι να καθαρίσει η περιοχή από τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» σε μία περιοχή βάθους 32 χλμ. και μήκους 444 χλμ. Από τα ιρακινά σύνορα μέχρι τη Τζεραμπλούς.

Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι στιγμής, μια έκταση 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει απελευθερωθεί από τους «τρομοκράτες» και ο έλεγχος έχει επιτευχθεί σε 160 οικισμούς, τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία μας με τις ΗΠΑ, σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την απομάκρυνση όλων των τρομοκρατών στην περιοχή. Στις 22.00 λήγει η προθεσμία. Παρακολουθούμε από κοντά τη διαδικασία στο πεδίο της μάχης.

Εάν η Αμερική δεν τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στη χώρα μας, θα συνεχίσουμε την επιχείρησή μας, από εκεί που την αφήσαμε, με πολύ μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αυτή τη φορά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Εργαζόμαστε για να επιστρέψουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη ζώνη ασφαλείας. Τουρκία και Ρωσία συμφωνούν σε κάθε σημείο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Δεν μου φτάσει καμία πρόταση για παράταση. Ο Μακρόν άλλωστε μιλάει με τρομοκράτες. Από τις 9 Οκτωβρίου 775 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί. 7 στρατιώτες μας, 79 αδελφοί του Εθνικού Στρατού της Συρίας και 20 πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

 

Χάρη στους μηχανισμούς που έχουμε δημιουργήσει με τη Ρωσία, οι υπουργοί και οι θεσμοί μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή. Υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας για τη διευκόλυνση του εμπορίου με βάση τα εθνικά μας νομίσματα».

ΣΧΟΛΙΑ