Αγνοείται 20χρονος Τούρκος πρόσφυγας στον Έβρο

Αγνοούμενος παραμένει ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας, ο Σαντίκ Σεμπαμπά, περίπου 20 ετών, ο οποίος επιχείρησε να περάσει το ποτάμι του Έβρου τα ξημερώματα της Κυριακής για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αλλά παρασύρθηκε από τα ισχυρά ρεύματα.

Μαζί του στη βάρκα (πιθανότατα φουσκωτό) βρισκόταν ο συμπατριώτης και συνομήλικός του Μαχίρ Μετέ Κουλ, επίσης πολιτικός πρόσφυγας, ο οποίος βγήκε στην ελληνική όχθη του Έβρου κοντά στο Σουφλί και έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου, όπου ενημέρωσε για τον αγνοούμενο συνταξιδιώτη του και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.» από το περιβάλλον των οικείων του αγνοούμενου -η μητέρα και αδελφός του βρίσκονται στην Αθήνα- και από αλληλέγγυους, οι δύο πρόσφυγες έφυγαν από την τουρκική όχθη περίπου στις 5 τα χαράματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσουν επιχείρηση έρευνας, ενώ ειδοποιήθηκαν και οι τουρκικές αρχές. Ωστόσο, μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, οι συγγενείς δεν είχαν ενημερωθεί για τον εντοπισμό του 20χρονου.

ΣΧΟΛΙΑ