Πάτρα: Παρανομεί το 60% των οδηγών στην ελεγχόμενη

Το χαβά τους και οι έμποροι που φέρονται ως ‘τσιφλικάδες» των χώρων

Το βραβείο της απειθαρχίας διεκδικούν με μεγάλες αξιώσεις οι πατρινοί οδηγοί καθώς μετά από τέσσερις μήνες λειτουργίας της περιορισμένης στάθμευσης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, το 60% και πλέον παρανομεί .

Επί της ουσίας η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών δεν τηρεί τα προβλεπόμενα από το μέτρο της περιορισμένης στάθμευσης ενώ σε ότι αφορά τους εμπόρους της Πάτρας  – οι οποίοι δραστηριοποιούνται και διατηρούν καταστήματα στο ιστορικό κέντρο – για μία ακόμα φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, καθώς μεγάλο μέρος αυτών, απειθαρχεί και κάνει ότι έκανε και επί ημερών setex, όταν καταλάμβαναν χώρους στάθμευσης χωρίς καν να κόβουν εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως όπως έγκαιρα είχε αποτυπώσει το patrastimes,gr μόνο τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του μέτρου της περιορισμένης στάθμευσης, είχαν επιδοθεί περισσότερες από 5.000 κλήσεις αριθμός που συνεπάγεται ότι σε ημερήσια βάση δίδονται 85 με 90 κλήσεις

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου κόπηκαν 370 κλήσεις -πρωί και απόγευμα- για μη τήρηση του χρόνου, ενώ χθες τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, με τους ελεγκτές να επιδίδουν 240 κλήσεις.

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά σε ότι αφορά στο πως η Πάτρα ξεκινά την ημέρα σε επίπεδο περιορισμένης στάθμευσης, καθώς από τις 1200 θέσεις, αυτές οι οποίες είναι ελεύθερες όταν τίθεται σε ισχύ κάθε πρωί το μέτρο, ανέρχονται στο 70% ,δηλαδή είναι διαθέσιμες περίπου 800 θέσεις.

Σε ότι αφοράς τους ασυνείδητους που δείχνουν πως έχουν τους  δικούς τους «νόμους» ως προς τη στάθμευση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, ένα ποσοστό της τάξης του 40% αφήνει τα αυτοκίνητά τους από το πρωί και δεν μπαίνουν τον κόπο να τα πάρουν, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των άλλων οδηγών οι οποίοι κατεβαίνουν στο κέντρο για να καλύψουν δικές τους έκτακτες ανάγκες.

Το υπόλοιπο 60% στη διάρκεια της ημέρας – που κάνει χρήση των ζωνών περιορισμένης στάθμευσης – τηρεί το ωράριο και αφήνει τα αυτοκίνητά του για μία ή δύο ώρες .

Η εκτίμηση που υπάρχει από πλευράς Δημοτικής Αρχής είναι,  πως το μέτρο λειτουργεί , αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία αυτών που θεωρούν πως οι χώροι περιορισμένης στάθμευσης τους ανήκουν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει κάνει ξεκάθαρο και το τονίζει για μια ακόμα φορά, πως οι κλήσεις που κόβονται θα εισπραχθούν και γι’ αυτό μην τρέφει κανένας την ψευδαίσθηση πως θα παρανομεί και θα ταλαιπωρεί την πόλη και θα μείνει στο απυρόβλητο.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Στάμος, οι κλήσεις θα μπορούσαν να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες, αν τηρούνταν με αυστηρότητα το μέτρο, καθώς οι αρμόδιοι ελεγκτές έχουν το δικαίωμα να κόβουν και 2η, 3η ή και ακόμα και 4η κλήση, για κάθε ώρα που παραμένει παρκαρισμένο ένα όχημα στη θέση στάθμευσης, πέραν της επιτρεπόμενης, κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί με την πάροδο των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η κάθε κλήση που βεβαιώνεται αντιστοιχεί σε πρόστιμο 20 ευρώ.

Πληροφορίες και απο Εφημερίδα «Πελοπόννησος»

ΣΧΟΛΙΑ