10.000 ραντεβού ακυρώθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου λόγω κορωνοϊού

6ΥΠΕ: «Σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός μας»

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έως και 10.000 ραντεβού που είχαν προγραμματιστεί εντός εξαμήνου έχουν «παγώσει» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, σύμφωνα με τον βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μάρκου, ο οποίος προέβη στη σχετική αποκάλυψη.

«Ο υγειονομικός αυτός γίγαντας ασχολείται μόνο με περιστατικά κορωνοϊού και έκτακτα χειρουργεία», σημειώνει ο βουλευτής, ο οποίος τονίζει πως «ναι μεν ο σχεδιασμός και τοπικά έχει θετικό αποτέλεσμα αφού η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει περιοριστεί και δεν ξέφυγε», ωστόσο όπως λέει «χρειάζονται άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και τα απαραίτητα είδη εξοπλισμού των υγειονομικών».

«Για το λόγο αυτό και για πολλούς ακόμη στηρίζω την αυριανή κινητοποίηση των νοσοκομειακών ιατρών και στην Αχαϊα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, έχουν περικοπεί ραντεβού και χειρουργεία, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για τη διαχείριση του ιού, χωρίς ωστόσο, όπως τονίζεται από την 6ΥΠΕ να παραλύουν τα νοσοκομεία και το Ρίο να αποτελεί μόνο νοσοκομείο κορωνοϊού. «Γίνονται έκτακτα χειρουργεία, εφημερεύει, δέχεται περιστατικά, τα οποία όμως είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένα αφού οι πολίτες δεν καταφεύγουν εκεί με το παραμικρό, ενώ φοβούνται και μην ενδεχομένως κολλήσουν. Όπως και να χει, ο σχεδιασμός είναι επαρκής για την ώρα, υπάρχει και δεύτερο πλάνο αν χρειαστεί σε έκτακτη περίπτωση και όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι έτοιμα. Παράλληλα, γίνονται προσλήψεις υγειονομικών που κατανέμονται», τονίζουν στελέχη της 6ΥΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ