Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Στροφυλιά – Στις φλόγες το Κουνουπελάκι (ΦΩΤΟ&VID)-(ΝΕΟ)

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί στην περιοχή

ΦΩΤΟ: ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ & ILIA LIVE

Νεότερη ενημέρωση 22.00′

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση της Στροφυλιάς, καθώς παρά τις προσπάθειες των εναέριων και επίγειων μέσω,ν δεν κατέστη δυνατό πριν πέσει το φως της ημέρας τουλάχιστον να οριοθετηθεί.

Λόγω του σκότους τα δύο καναντέρ και το Super Puma που έλαβαν μέρος νωρίς το απόγευμα στην επιχείρηση κατάσβεσης, επέστρεψαν στη βάση τους και θα επιχειρήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

VIDEO ilialive.gr

66DD7DC4 4534 4F2F 8CFF 76AE17163277

6BB9A331 38EC 439B 9008 B081B11BE532

1F16C667 2A72 48C6 82AE E4E1FF61F252

 

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι ενώ αργά το βράδυ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης συνεδρίασε το συντονιστικό της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Να σημειωθεί ότι η περιοχή στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι μία από αυτές ,στην οποία κατ’ επανάληψη  σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει τη οικολογική κίνηση Πάτρας, υπάρχει ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του ανθρώπινου παράγοντα, ενώ την εποφθαλμιούν περισσότεροι από 800 ιδιώτες

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:28

Δυο καναντέρ και ένα Σούπερ Πούμα πηγαίνουν από την Ελευσίνα στο δάσος της Στροφυλιάς, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:23

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας, στο ύψος του Κουνουπελίου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Από την Πυροσβεστική έχουν ειδοποιηθεί εναέρια μέσα, πέραν της επίγειας ισχυρής δύναμης με 18 οχήματα και πάνω από 30 άνδρες, από Ηλεία και Αχαΐα.

Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.
Μεταβαίνει στη Στροφυλιά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας
Στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις τέσσερις περίπου το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή της Στροφυλιάς μεταβαίνει αυτή την ώρα ο
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και ενημερώθηκε για τις πρώτες ενέργειες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αλλά και για την κινητοποίηση των δυνάμεων.
Αυτή την ώρα στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

coytokznox5ca3719401f04 (1)

 

 

ΣΧΟΛΙΑ