Ταφόπλακα στην ανάπλαση του Λαδόπουλου-Τ.Θεοδωρικάκος:Παρέλαβα άδειο φάκελο για το έργο

«Εκτός πραγματικότητα τα όσα είχαν ακουστεί…» VIDEO

Η ανάπλαση του Λαδόπουλου βρίσκεται στον αέρα, το έργο δεν είναι ώριμο, προετοιμασμένο, δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος στην τηλεόρσση του Lepanto.

 Είχαν συμφωνήσει στη χρήση

 Ο λόγος για ένα έργο πνοής για την Πάτρα, για το οποίο δίδονταν προεκλογικά η εικόνα πως όλες οι διαδικασίες να επισπεύδονταν την επομένη των εκλογών καθώς και ότι είναι σίγουρη η χρηματοδότησή του και η μετατροπή του χώρου σε στολίδι για την πόλη, πεδίο πολιτισμού και αναψυχής.

Εκεί θα στεγάζονταν το νέο υπερσύγχρονο διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η πρώην χαρτοποιία του Λαδόπουλου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πατρέων στην Περιφέρεια, για 30 χρόνια, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν και ως προς τα όσα θα δημιουργηθούν εντός. Μουσικό σχολείο (αξιοποιώντας και το Εργοστάσιο Τέχνης όταν επισκευαστεί), ένα στούντιο για τη νεολαία, αίθουσες χορού, χώροι για τη δημιουργία παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου, γραφεία διοίκησης για κάλυψη των αναγκών του δήμου 3.000 τ.μ., ένας βρεφονηπιακός σταθμός και «Μουσείο Εργασίας», συμπληρώνοντας ένα πλέγμα λειτουργιών διοίκησης και πολιτισμού.

 Τα… 20.000.000 ευρώ!

 Κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμος εμφανίζονταν σίγουροι για την ένταξή του σε χρηματοδοτικό εργαλείο, με τις δύο πρώτες να κάνουν συχνότατα λόγο για χρηματοδότησή του από τον Φιλόδημο!

Μάλιστα, δύο φορές από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στη χρηματοδότηση της αναπλασης με 20.000.000 ευρώ.

Όμως ακόμη δεν υπάρχει αρχιτεκτονική μελέτη, που η εκπόνησή της απαιτεί 2 τουλάχιστον χρόνια, συνεπώς  δεν υπάρχει ύψος κόστους.

 Η προηγούμενη  Περιφερειακή Αρχή, τον περασμένο Απρίλιο, είχε δεσμευτεί πως μετά τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της 11ης  Απριλίου 2019, οπότε παρουσιάστηκαν οι τρεις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης και επελέγη η μία, αλλά και της 16ης Απριλίου, οπότε και ενημερώθηκαν τα μέλη για την αποδοχή από την πλευρά του Δήμου της παραχώρησης για 30 χρόνια των χώρων του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος», θα ξεκινούσε τη διαδικασία υλοποίησης του σχεδιασμού του έργου.

 Το ότι το έργο δεν είναι ώριμο και απλά υπάρχει η βούληση, διεφάνη και από την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαεμάκη, αφού ο φάκελος ήταν… άδειος.

 Μιλούσαν για ανώριμο έργο…

 Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μηχανικοί, μιλούσαν συνεχώς για τη μη ωριμότητα του έργου, η οποία δεν έχει να κάνει σαφώς μόνο με τη χρηματοδότησή του.

Όσον αφορά τώρα το αν η κυβέρνηση προκρίνει λύση ΣΔΙΤ, ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε:

 Η ολοκλήρωση της ανάπλασης είναι και θέμα χρηματοδότησης και ωριμότητας, που σαφώς θα προκύψει και από τις απαραίτητες μελέτες!

ΣΧΟΛΙΑ