Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον 23χρονο που συνελήφθη για πορνογραφία-Πώς «ψάρευε» ανήλικες

Χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ με γυναικείο όνομα

νεότερη ενημέρωση 12.58΄

Νέα στοιχεία για τη δράση  του 23χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα για πορνογραφία ανηλίκων δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ με γυναικείο όνομα και  μετέδιδε ζωντανά σε κανάλι μέσου κοινωνικής δικτύωσης  (youtube) συνομιλίες με ανήλικες κοπέλες τις οποίες προέτρεπε να συμμετέχουν σε πορνογραφικές παραστάσεις, ενώ τις καλούσε να δείξουν απόκρυφα σημεία του σώματός τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 23χρονος ημεδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν έπειτα από εξειδικευμένη και εμπεριστατωμένη έρευνα, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 23χρονου δράστη, ο οποίος διαχειριζόνταν κανάλι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ με γυναικείο όνομα.

Ο 23χρονος δράστης μετέδιδε ζωντανά στο κανάλι συνομιλίες με ανήλικες κοπέλες, τις οποίες προέτρεπε να συμμετέχουν σε πορνογραφικές παραστάσεις. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρήκαν και κατέσχεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν συνδεδεμένος στο κανάλι του μέσου κοινωνική δικτύωσης, ενώ επιπλέον εντοπίσθηκε και αποθηκευμένο βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

πρώτη ανάρτηση 8.00΄

Στη σύλληψη ενός 24χρονου σε χωριό της δυτικής Αχαΐας προχώρησε η αστυνομία μετά από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο άντρας παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικα άτομα μέσω του διαδικτύου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 24χρονου ξεκίνησαν από την αστυνομία μέσα από τη διαδικασία παρακολούθησης για τα ηλεκτρονικά του ίχνη , τα οποία  οδήγησαν στην πηγή εκπομπής των μηνυμάτων  και τον εντοπισμό του υπολογιστή στο σπίτι του , στον οποίον και βρέθηκε υλικό μέσα από το οποίο προέκυπτε η δράση του ο νεαρός άντρας συνελήφθη με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας και παρενόχλησης ανηλίκων

ΣΧΟΛΙΑ