Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εξαφάνιση του Πατρινού Γ. Οικονομόπουλου στο Λονδίνο (VIDEO)

Αναπαράσταση από τη φίλη του

Η φίλη του προχώρησε με μια ερασιτεχνική λήψη σε αναπαράσταση στο σπίτι του μυστηρίου. Εκεί βρήκε όταν γύρισε την πόρτα ανοιχτή, το κινητό του να φορτίζεται, την ταυτότητα, το διαβατήριο και τα χρήματά του σ’ ένα σημείο.

Ο Γιάννης Οικονομόπουλος 34 χρόνων από την Πάτρα, έμενε τον τελευταίο χρόνο μαζί με τη σύντροφό του στο Ίλφορντ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της στις βρετανικές Αρχές, δεν τον βρήκε στο σπίτι όταν επέστρεψε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, καμία κάμερα της γειτονιάς δεν τον κατέγραψε να φεύγει και από τότε αγνοείται.

«Η κάμερα που σας έδειξα πριν λίγο δεν τον κατέγραψε ποτέ να φεύγει. Αυτά τα σπίτια είναι των γειτόνων μας, που κανένας δεν τον είδε να φεύγει εκείνη την ημέρα. Όταν γύρισα, η πόρτα του σπιτιού μας ήταν ανοικτή», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ» η Μαλίνα Μπιστριτσεάνου.

Κινητοποίηση για να βρεθεί ο Γιάννης υπάρχει και μέσω Facebook με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο να έχουν ευαισθητοποιηθεί από το «Τούνελ» και να βοηθούν στις έρευνες.

Την περίεργη εξαφάνιση του Έλληνα παρουσίασε και τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι βρετανικές Αρχές και να προχωρήσουν βαθύτερα στην έρευνα.

Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του, ερεύνησαν το κινητό του και πήραν την οδοντόβουρτσά του για να γίνει λήψη γενετικού υλικού. Όπως είπαν στη σύντροφό του θα ερευνούσαν όλα τα νοσοκομεία, ενώ ζήτησαν και πήραν το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν γύρω από το σπίτι.

Σε επαφή με το «Τούνελ» ήρθαν και Έλληνες που εργάζονται σε νοσοκομεία του Λονδίνου, έκαναν έρευνες για τον Γιάννη, αλλά δε βρήκαν καταχωρημένο το ονοματεπώνυμό του.

Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη φόρμα μάρκας Adidas, λευκά αθλητικά παπούτσια, μαύρο μπουφάν με πορτοκαλί κύκλο στον ώμο και πιθανόν θαλασσί καπέλο με το σήμα «ΝΥ».

Έχει ύψος 1.80 και είναι εύσωμος.

ΣΧΟΛΙΑ