Στο Δημαρχείο της Πάτρας ο Γ. Βασιλειάδης (ΦΩΤΟ)

Ποια αθλήματα θα γίνουν αν αναλάβει η πόλη τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Νεότερη Ενημέρωση 13.22

Το Δημαρχείο της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και είχε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους, Διονύση Πλέσσα και Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η προετοιμασία διεκδίκησης από την Πάτρα, των Μεσογειακών Αγώνων 2019.

IMG_0222

Οι Αντιδήμαρχοι παρέδωσαν στον Υφυπουργό την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 30 Αυγούστου 2017, για διεκδίκηση της ανάληψης από την Πάτρα, των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.

Ανέφεραν ότι ως Δήμος διεκδικούμε τους αγώνες, γιατί το συνολικό κόστος της διοργάνωσης, θα καλυφθεί πλήρως από το αρμόδιο Υπουργείο όπως εγγράφως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση.

Για τη διοργάνωση των αγώνων θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα παραμείνουν μετά τους αγώνες στην πόλη μας και θα αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στο λαό και τη νεολαία.

Η πόλη μας εξάλλου, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά (ευρύ θαλάσσιο μέτωπο, μορφολογία ακτογραμμής, ανέμους, κλίμα, ιστορική παράδοση και σύγχρονη δυναμική στο Ναυταθλητισμό κ.ο.κ.), για τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, οι οποίοι δίνουν την ευκαιρία για άσκηση στο φυσικό περιβάλλον, προάγοντας τη δημόσια υγεία και προσφέροντας αναψυχή.

IMG_0212

Τόνισαν ιδιαίτερα, ότι ο Δήμος στηρίζει τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό, υπερασπίζεται το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας να έχει δωρεάν άθληση και ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους.

Στο τέλος της συνάντησης, οι Αντιδήμαρχοι πρόσφεραν στον Υφυπουργό το λεύκωμα «Χαρτών Μνήμες – Πάτρα 1831-1943» που περιέχει χάρτες, διαγράμματα και κείμενα για την Πάτρα και το Σχέδιο Πόλεως.

Αρχική Ενημέρωση 07.50

Στην Πάτρα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προκειμένου να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου της διεκδίκησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 απ’ την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου της διεκδίκησης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 από την πόλη της Πάτρας (13:30, Επιμελητήριο Αχαΐας).

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, στο ίδιο σημείο, ο κ. Βασιλειάδης θα συμμετέχει και στη συζήτηση με τους τοπικούς φορείς σχετικά με αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση που αναμένεται να βοηθήσει στην προβολή της Αχαϊκής πρωτεύουσας και στην προσέλκυση τουριστών.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, το 2015 στην Πεσκάρα της Ιταλίας και συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από πλήθος αθλητών αλλά και θεατών.

Τα αθλήματα που θα γίνουν στην Πάτρα, εφόσον η πόλη αναλάβει τη διοργάνωση, είναι τα εξής:

1. Beach soccer (ποδόσφαιρο στην άμμο)

2. Beach handball (χάντμπολ στην άμμο)

3. Beach volley (βόλεϊ στην άμμο)

4. Beach tennis (τένις στην άμμο)

5. Beach wrestling (πάλη στην άμμο)

6. Sailing (Ιστιοπλοΐα)

7. Open Sea Water (Κολύμβηση Ανοιχτής Θαλάσσης)

8. Aquathlon (Κολύμβηση και Αγώνας δρόμου)

9. Water Ski (Σκι θαλάσσης)

10. Fin Swimming (Κολύμβηση με μάσκα και βατραχοπέδιλα)

11. Ocean Canoe (Κανό στη θάλασσα)

Η ελληνική πλευρά έχει προτείνει και την διοργάνωσης αγώνων Υδατοσφαίρισης (πόλο) στη θάλασσα (Sea Water Polo), άθλημα στο οποίο υπάρχει μεγάλη τοπική ιστορία και παράδοση. Συγκεκριμένα από το 1929 ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών αναπτύσσει αυτό το άθλημα και οι μεγαλύτεροι θυμούνται νοσταλγικά τους Αγώνες πόλο στο παλιό λιμάνι της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ