Πάτρα:Οικογενειακό δράμα “πίσω” από την λιποθυμία της 17χρονης μαθήτριας λόγω πείνας-VIDEO

Έκκληση της μητέρας για εργασία – Μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά

Νεότερη ενημέρωση 16/03/2017, 10:28

Δύσκολες στιγμές βιώνει η οικογένεια της 17χρονης, η οποία χθές το πρωϊ λιποθύμησε εντος του σχολείου και μπροστά στα έντρομα μάτια των μαθητών και των καθηγητών.
Η μητέρα της είναι άνεργη και προσπάθεί με κάθε τρόπο να συνεισφέρει στα τρια της παιδιά.
Ο πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εγκαταλειψει την οικογένεια, αφήνοντας τα τρία ανήλικα παιδιά του στην μοίρα τους.
Όπως η ίδια η μητέρα εξομολογήθηκε στην διευθύντρια του σχολείου η 17χρονη, που φοιτά στην Γ Λυκείου, είχε να φάει τρείς ολόκληρες ημέρες.
Η μητέρα ζητά μία μόνιμη εργασία προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών της.

«Όποιος γονέας ή μαθητής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαβίωσης να το αναφέρει στο σχολείο του. Υπάρχει και η ευαισθησία και η γνώση για να αντιμετωπιστούν τέτοια περιστατικά» δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” με αφορμή το λιποθυμικό επεισόδιο από ασιτία 17χρονης μαθήτριας στην Πάτρα.

«Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το πρόβλημα του υποσιτισμού», λέει ο κύριος Γιαννόπουλος και αναφέρεται στο συμβάν που σημειώθηκε σε λύκειο της Πάτρας.

Το Φωτεινό Αστέρι ανέλαβε απο την πρώτη στιγμή τη συλλογή τροφίμων και οικονομικής βοήθειας προς την οικογένεια της 17χρονης και η γραμματέας της οργάνωσης, κ. Νικολακοπούλου, περιγράφοντας την ιστορία της άτυχης έφηβης, κάνει λόγο για μια δύσκολη περίπτωση.

“Η κοπέλα λόγω ηλικίας ντρεπόταν να πει ότι λιποθύμησε γιατί είχε να φάει τρεις ημέρες”, λέει στο Newsit.gr η κ. Νικολακοπούλου και επισημαίνει πως στα δεκάδες περιστατικά υποσιτισμένων μαθητών τα παιδιά μικρότερων ηλικιών μιλάνε πιο εύκολα για το πρόβλημα τους.

Πρώτη Ενημέρωση 15/03/2017, 12:49

Σκηνή βγαλμένη από ταινία που πραγματεύεται την πείνα και τη δυστυχία την περίοδο της κατοχής στην  Πάτρα, εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί σε λύκειο της Αχαϊκής πρωτεύουσας , όταν μαθήτρια ηλικίας 17 ετών λιποθύμησε από την πείνα  μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η οικογένεια έχει άλλα δυο παιδιά ηλικίας 14 και 10 ετών και ζει τραγικές στιγμές καθώς η μητέρα είναι άνεργη και ο πατέρας εξαφανισμένος.

Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε πριν από λίγο φορείς και πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ