Σε κλοιό Ρίχτερ Αχαϊα και Ηλεία – 6 σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες

Σε Αίγιο και Κυλλήνη το επίκεντρο

Αχαΐα και Ηλεία …χορεύουν με τα ρίχτερ καθώς μέσα σε 24 ώρες – από χθες το απόγευμα έως σήμερα το απόγευμα – έχουν καταγραφεί 6 σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο κυρίως την περιοχή της Κυλλήνης .

Όπως προκύπτει από το αυτόματο σύστημα καταγραφής σεισμικών δονήσεων του γεωδυναμικού Ινστιτούτο,υ ο χορός των δονήσεων ξεκίνησε στις 4.24’ το απόγευμα της Κυριακής όπου καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2.2 βαθών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Στις 5.34’ τα ξημερώματα σήμερα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Κυλλήνης για να ακολουθήσουν  στις 5.44’ και 5.55’ δύο ακόμα σεισμικές δονήσεις μεγέθους 2,1 και 2,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Στις 6.42’ καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προερχόμενη 7 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά των Σελιανιτίκων.

Ο κύκλος των δονήσεων «έκλεισε» στις 15.10’ με τη δόνηση μεγέθους  3.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο της οποία ήταν 17 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά των Καμαρών

ΣΧΟΛΙΑ