Σε κλοιό αγροτών η Δυτική Ελλάδα – Κλείνουν τις εθνικές οδούς προς Πάτρα-Πύργο-Αθήνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Ιόνια Οδό

Σε κλοιό αγροτών θα βρίσκεται από σήμερα το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας με την Αιγιάλεια τον Ερύμανθο τον Πύργο Ηλείας και την Ιόνια οδό να αποτελούν τα σημεία αναφοράς των κινητοποιήσεων εκ μέρους των αγροτών της περιοχής.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας βγαίνουν σήμερα το απόγευμα στο δρόμο και κλείνουν την Ολυμπία Οδό στο ρεύμα προς Αθήνα ενώ στον Ερύμανθο Αχαΐας ξεκίνησε ήδη η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων με στόχο σήμερα και την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής Πάτρας .

Υπενθυμίζεται ότι από χθες , Τετάρτηστον Πύργο Ηλείας οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πάτρας αρχαίας Ολυμπίας στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Ενώ οι αγρότες της Πρέβεζας πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκο στον κόμβο του Λούρου

Αναλυτικότερα:

Στο Αίγιο, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 4 μ.μ. στα Βενζινάδικα, όπου θα αποκλείσουν εξ ολοκλήρου το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Στον Ερύμανθο Αχαΐας, από σήμερα ξεκίνησε η συγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στο Σταυροδρόμι καθώς και στον Κόμβο Λαδά, με στόχο την Πέμπτη 7 ή την Παρασκευή 8 Φλεβάρη να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία με κατεύθυνση τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Πάτρα. Εκεί θα καταφθάσουν και θα ενωθούν μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και της Ωλενίας, παρατάσσοντας στο σημείο τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Στον Πύργο Ηλείας, στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος του μπλόκου του Αγίου Γεωργίου, έξω από τον Πύργο Ηλείας, προχώρησαν στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φλεβάρη και για περισσότερο από μια ώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Στο πλευρό τους παραβρέθηκαν σωματεία και φορείς της περιοχής εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματά τους. Στην διάρκεια της κινητοποίησης αποφάσισαν νέα συγκέντρωση στο χώρο του μπλόκου στον Άι Γιώργη έξω από τον Πύργο, την Παρασκευή 8 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., όπου θα προχωρήσουν και σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.

– Στην Πρέβεζα, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους του μπλόκου στον κόμβο του Λούρου Πρέβεζας, θα συμμετάσχουν στις 7.30 μ.μ. της Πέμπτης 7 Φλεβάρη σωματεία και φορείς της Πρέβεζας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης θα γίνει και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο ύψος του μπλόκου στο Λούρο Πρέβεζας.

ΣΧΟΛΙΑ