«Πνίγηκαν» Μεσολόγγι και Ναυπακτία από την καταιγίδα που έπληξε τη Δυτ. Ελλάδα (pic&vid)

ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Στο μάτι του «κυκλώνα» βρέθηκαν για μία ακόιμα φορά πολλές περιοές της Αιτωλοακαρνανίας με την Ναυπακτία και το Μεσολόγγι να δέχονται το κύριο κύμα της νέας κακοκαιρίας ου πλήττει από το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοζή.

Στην Ναύπακτο και το Αντίρριο καθώς και σε άλλες δημοτικές ενότητες της Ναυπακτίας σημειώθηκαν πλημμύρες ενω ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικότερα:

Μέσα από την  αυλή του σπιτιού τους πέρασε το νερό από το ρέμα που «έσπασε» σήμερα το μεσημέρι. Δύο ηλικιωμένοι και ακόμη ένα άτομο βρισκόταν στο σημείο και  περίμεναν να σταματήσει η βροχή και να πέσει η στάθμη του νερού. Στο σημείο από την  πρώτη στιγμή ο πρόεδρος κ. Φουσέκης και ο αντιδήμαρχος κ. Τραχύλης στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική χωρίς ωστόσο να κάνει παρέμβαση καθώς η στάθμη των νερών έπεφτε συνεχώς.

Αρκετές ήταν  οι κλήσεις για άντληση υδάτων στο Αντίρριο. Πλημμύρισε η Εθνική οδός. Πολλά προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα.

Δείτε βίντεο

Σοβαρά προβλήματα από τηην ισχυρή μεσημεριανή βροχόπτωση και στη δ.ε.Χάλκειας,Γαβρολίμνη και Τρίκορφο δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα.Πλημμυρισμένα σπίτια και περιουσίες,χωράφια με καλλιέργειες,ενώ σε μια περίπτωση,3 άτομα αποκλείστηκαν μέσα στο σπίτι τους από το ύψος των νερών

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα ρέματα της περιοχής αλλά και στα καμμένα ακριβώς πάνω από την τ.κ.Τρικόρφου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χάλκειας Σπ.Τραχίλη.Μηχανήματα έργου του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση

Η πόλη του Μεσολογγίου, θύμιζε σήμερα το απόγευμα μια απέραντη λίμνη μετά από δυνατή βροχόπτωση. Οι κάτοικοι καταγγέλουν στην κάμερα του Onairnews ότι τα αντλιοστάσια δεν δούλεψαν.

Ζημιές έχουν επίσης και στον Άγιο Θωμά σε αγροτικό δρόμο κόβοντας την κυκλοφορία. Στην περιοχή Ζεστή για άλλη μια φορά χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί οικογένεια από το πλημμυρισμένο σπίτι τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ώρα της νεροποντής και τις ζημιές στις κατοικίες. Τι λένε οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

 

ΣΧΟΛΙΑ