Πατρών-Πύργου: Εθνική… τραγωδία! 130 νεκροί την τελευταία δεκαετία

Σοκάρουν τα στοιχεία για το δρόμο-καρμανιόλα

Επί 80 χιλιόμετρα, κάθε 200, 300 ή 500 μέτρα κι ένα εικονοστάσι. Σε κάθε κουβέντα, σε κάθε παρέα στην Πάτρα, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο και μια ανάμνηση για τον φίλο, για τον γνωστό, για τον γείτονα που «σκοτώθηκε τότε εκεί».

Τα λόγια δεν έχουν νόημα. Ποτέ δεν είχαν. Τώρα πια μιλούν και τα επίσημα στοιχεία. Εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα συντελείται ένα έγκλημα. Για το οποίο φέρουν ευθύνη όλοι όσοι το παρακολουθούν άπραγοι και εκπαιδευμένοι, αντί να δίνουν λύση, να επιδίδονται στα «διότι», στα «φερ’ ειπείν» και στα «επειδή» για να δικαιολογήσουν ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα, πέραν του να κοροϊδεύουν, να τάζουν, να υπόσχονται. Το έγκλημα ακούει στο όνομα «Εθνική οδός (ο Θεός να την κάνει) Πατρών – Πύργου».

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο «Ημεροδρόμος», μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο, σε αυτή την καρμανιόλα που θα έπρεπε να στοιχειώνει όσους κάθισαν στην καρέκλα των υπουργών μεταφορών, υποδομών και… ανάπτυξης, έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα. Μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι!

130 νεκροί!  Σε ένα και μόνο δρόμο, σε αυτή τη λαιμητόμο που κάποιοι ταγοί πήγαιναν και έβγαζαν προεκλογικές φωτογραφίες με μπουλντόζες, η χώρα μας έχει θρηνήσει την περίοδο 2009-2019 τόσους νεκρούς όσους έχουν επιφέρει όλες οι άλλες καταστροφές που έχουν επιπέσει στον τόπο μέσα στην ίδια δεκαετία.

Σε ένα δρόμο που την δεκαετία 2009-2019 σημειώθηκαν

  • 290 τροχαία ,
  • σε ένα δρόμο που την ίδια περίοδο καταμετρήθηκαν 556 θύματα,
  • σε ένα δρόμο με 130 νεκρούς,
  • με 75 σοβαρά
  • και 351 ελαφρά τραυματίες,

συνεχίζεται το «θρίλερ» με την κατασκευή του.

Μετά το «μπλόκο» στην έναρξη των εργασιών στα τμήμα για τα οποία έχουν υπογραφεί συμβάσεις, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής συζητά με την Ε.Ε. για να επαναπροκηρυχθεί το έργο ως ενιαίο, με την ολοκλήρωσή του να πηγαίνει για το 2023 και… βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ