Πατρινοί ασκούν μπούλινγκ σε γιατρούς με «όπλο» την άϋλη συνταγή–Απαιτούν να τους γράψουν φάρμακα και εκβιάζουν

Απίστευτες καταστάσεις καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή , στο …όνομα της άϋλης συνταγογράφησης.

Σε καθημερινή βάση ιδιώτες γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας δέχονται πιέσεις αλλά και απειλές, προκειμένου να συνταγογραφήσουν , χωρίς να έχουν δει ποτέ τον  «ασθενή» , ενώ σε πολλές περιπτώσεις  η απαίτηση για  σωρηδόν συνταγογράφηση συνοδεύεται από εκβιασμούς για καταγγελία σε βάρος τους.

Η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου, καθώς κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τις σημαίνει άϋλη συνταγή και δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία συνταγή η οποία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω κορωνοϊού, έχει ηλεκτρονική μορφή, τόνισε μιλώντας στους patrastimes.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου πρόσθεσε, ότι συνάδελφοί της έχουν καταγγείλει πως δέχονται ακόμα και απειλές , ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα της Πάτρας, η λογική που έχουν ορισμένοι από τους ασφαλισμένους, οι οποίοι με άλλοθι την άϋλη συνταγογράφηση , παίρνουν τηλέφωνο και στην κυριολεξία συμπεριφέρονται λες και κάνουν παραγγελία σε super market.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται τόσο ο ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ