ΠΑΤΡΑ: Καταδικάστηκε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ σε φυλάκιση 27 μηνών

Με τριετή αναστολή

Ποινή φυλάκισης  27 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων και παρακώλυση έρευνας, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην  υπάλληλο του ΕΦΚΑ της οδού  Γούναρη.

Η γυναίκα, η οποία θεωρείτο υπάλληλος υπεράνω πάσης υποψίας  δεν εμφανίστηκε στο ακροατήριο, επικαλούμενη λόγους υγείας και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε αναβολή αλλά το  αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Από την ακροαματική διαδικασία καταδείχθηκε πως αληθεύουν οι αναφορές ως προς την ύπαρξη υπεξαίρεσης σε ότι  αφορά την επιστροφή χρημάτων από γυναίκες που είχαν γεννήσει και στην πορεία τα δικαιολογητικά που είχαν υποβάλει πλαστογραφήθηκαν. Με αυτά τα πλαστά έγγραφα άλλες γυναίκες κατάφεραν να τους επιστραφούν χρήματα. Στο ακροατήριο αποκαλύφθηκε οτι ο έλεγχος που διεξάγεται αφορά 880 αποφάσεις σε βάθος πενταετίας.

Τα έγγραφα που πέταξε η υπάλληλος εντοπίστηκαν από συναδέλφους της που ενημέρωσαν τα στελέχη που διεξήγαγαν τον έλεγχο και η γυναίκα συνελήφθη. Η υπάλληλος, όπως αναφέρθηκε από μαρτυρίες στο ακροατήριο, παραδέχτηκε ότι εκείνη τα είχε πετάξει, επειδή ήταν έγγραφα που δεν είχε παραδώσει εξ αρχής για έλεγχο. Ο συνήγορός της Στάθης Φίλης υποστηρίζει οτι η πελάτισσά του λειτούργησε υπό καθεστώς φόβου. Τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν τα είχε δώσει για έλεγχο και τα πέταξε στην τουαλέτα, ανέφερε ο συνήγορος. Επίσης υποστήριξε οτι η πελάτισσά του θα άλλαζε γραφείο την ημέρα του ελέγχου και στο πλαίσιο εκκαθάρισης τα πέταξε στην τουαλέτα.

ΣΧΟΛΙΑ