Πάτρα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Κορυφώνονται αύριο με δύο συγκεντρώσεις και πορείες

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της 46ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, ενώ στεφάνι κατέθεσε, ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο, ως εξής:

Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο  «Αίγλη» (Veso Μare), η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διοργανώνει  εκδήλωση – αφιέρωμα, η οποία περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» ενώ στις  8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το απόγευμα, με δύο συγκεντρώσεις από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και φορείς και πορεία στο κέντρο της Πάτρας.

Η μία συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το πρώην Παράρτημα, επί της οδού Κορίνθου και η άλλη έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη.

Στην συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στις 5.00 μ.μ. της Κυριακής, και στην πορεία που θα ακολουθήσει, θα συμμετέχει και η Δημοτική Αρχή.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ